Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vezi ce-i așteaptă pe moldovenii care au interdicție de intrare în Rusia

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaМигранты в Москве
Мигранты в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a venit cu o veste pentru sutele de mii de moldoveni care muncesc sau vor să muncească în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 1 mart — Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de Facebook că Federația Rusă a decis să anuleze interdicția de intrare în țară pentru moldoveni, inclusiv în cazul persoanelor care au săvârșit contravenții administrative.

”Vreau să vă aduc la cunoștință o veste bună pentru sute de mii de moldoveni care muncesc sau vor să muncească în Rusia. Este unul dintre rezultatele vizitei mele la Moscova și mă bucur că această promisiune a prședintelui rus Vladimir Putin a fost înfăptuită atât de prompt. Ieri, demnitarii ruși au luat decizia să le aplice o amnistie migrațională cetățenilor moldoveni. Mai exact, moldovenilor le vor fi ridicate interdicțiile de intrare în Federația Rusă care le-au fost aplicate mai devreme, inclusiv în cazul persoanelor care au săvârșit contravenții administrative”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, doar persoanele care au intentate dosare penale în Rusia nu vor putea avea acces pe teritoriul Federației Ruse.

Amintim că aproximativ 50 de mii de cetățeni moldoveni au interdicție de intrare în Federația Rusă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

Fluxul de știri
0