Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Călătoria cu microbuzul în Chișinău ar putea costa 10 lei

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Administratorii liniilor de microbuze solicită Primăriei Chișinău majorarea de peste trei ori a tarifului la călătoria cu maxi-taxiurile în municipiul Chișinău

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Administratorii liniilor de microbuze din Chișinău solicită Primăriei Capitalei majorarea tarifului de călătorie de la 3 la 10 lei. Informația a fost confirmată de edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Zăpadă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chișinăul va rămâne fără microbuze, ne așteaptă o revoluție în transportul urban

Primarul a declarat că o asemenea cerere nu va fi satisfăcută, deoarece chiar și o majorare cu 2 lei acum a tarifului de călătoria cu maxi-taxiurile ar putea pune în impas activitatea mai multor linii de microbuz din Chișinău.

”Personal nu văd premise de creștere a tarifelor în prezent. Cred că o creștere chiar de la 3 la 5 lei va pune în pericol activitatea mai multor rute”, a declarat primarul.

Potrivit lui, deocamdată,Primăria Chișinău nu dispune de atâtea unități de transport de capacitate mare care să înlocuiască toate microbuzele din Capitală.

”Suntem la jumătate din numărul necesar de troleibuze și autobuze”, a declarat Chirtoacă.

Strategia managementului transportului public în municipiul Chișinău prevede ca, treptat, pe cele mai importante linii de transport public din Capitală să circule unități de transport de capacitate mare. Microbuzele rămân în această schemă, dar vor fi utilizate ca transport de acumulare în zonele cu un trafic redus.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0