Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful statului ar putea dizolva Parlamentul

© Sputnikконституция РМ
конституция РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova ar putea dizolva Parlamentul dacă Constituția țării va fi modificată. Iată ce propune președintele Dodon

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a făcut public proiectul de lege privind modificarea Constituției. Potrivit acestuia, proiectul de lege a fost elaborat în urma revenirii la forma directă de alegere a șefului statului.

”Stimați cetățeni, vin astăzi cu un anunț foarte important. Vă informez că am elaborat un proiect de lege de modificare a Constituției, pentru a oferi mai multe atribuții instituției prezidențiale. Sper să obținem o minimă susținere, de la o treime din deputații în Parlament, pentru a merge mai departe cu această inițiativă”, a anunțat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintelui moldovean, șeful statului trebuie să aibă dreptul de a dizolva Parlamentul. În cazul în care proiectul nu va acumula numărul necesar de semnături până la data de 24 martie, va fi demarată procedura de revizuire a Constituției în baza inițiativei populare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0