Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Flashmob în susținerea copiilor la Aeroport

Abonare
Fundația elvețiană "Terre des hommes" (din franceză – "Pământul oamenilor") în Republica Moldova a realizat campania de informare ”Familii, fără hotare”. Aceasta s-a încheiat cu un flashmob la Aeroportul Chișinău.

Copiii au fost cei care au participat la flashmob, iar angajații Inspectoratului General de Poliție au fost coorganizatori ai evenimentului.

"Scopul acestei campanii este de a le ajuta părinților, specialiștilor în domeniul protecției copilului și copiilor înșiși să ajungă la un dialog în condițiile în care familiile sunt separate, când părinții sunt plecați pentru o perioadă îndelungată, iar copiii rămân acasă. Noi le-am oferit sfaturi practice specialiștilor, pentru ca aceștia să le poată ajuta copiilor să treacă mai ușor peste această perioadă, dar îi învățăm și pe părinți cum să găsească limbă comună cu copii lor atunci când pleacă ori când revin acasă", i-a spus corespondentului Sputnik director regional "Terre des hommes", Ludmila Ungureanu.

După cum a menționat șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari, tema acestei acțiuni este extrem de importantă pentru polițiștii care sunt la curent cu statistica crimelor comise de minori.

"Potrivit datelor poliției, patru copii și adolescenți comit în fiecare zi încălcări ale legislației, trei dintre aceștia fiind la prima abatere de acest gen", a subliniat Pânzari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0