Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernarea face un pas înapoi - Candu anunță pe Facebook

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat că guvernanții renunță la două proiecte de lege contestate de societatea civilă și de președintele Igor Dodon

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat pe parina sa de Facebook că a decis să retragă cele două proiecte legate de liberalizarea capitalului şi amnistia fiscală.

”Am decis retragerea celor două proiecte legate de liberalizarea capitalului şi amnistia fiscală. Aşa cum am şi promis atunci când a fost iniţiat proiectul şi votat în lectura I, toată această perioadă am lucrat cu expertiză juridică şi economică, atât cu experţi locali cât şi cu experţi internaţionali. Au fost constate mai multe deficienţe, motiv din care, toţi cei cinci deputati care am semnat proiectele de legi, am depus cererea de retragere. Astăzi deja proiectele sunt retrase din Parlament”, a scris Candu.

 
Acum o săptămână, Guvernul Republicii Moldova a avizat negativ inițiativa legislativă a președintelui Igor Dodon prin care șeful statului a propus să fie abrogată legea care pune pe seama cetățenilor moldoveni povara datoriei provocată de delapidările masive din sistemul bancar al țării, numit și „furtul miliardului".

Motivul invocat de guvern este că dacă legea cu pricina va fi, totuși, abrogată, asta nu ar duce la anularea efectelor pe care documentul deja le-a produs. De asemenea, guvernul a motivat avizul său negativ prin faptul că ar avea angajamente față de FMI care nu permit adoptarea legii propusă de președintele țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0