Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coșmarul unei mame, copiii căreia au fost luați abuziv de statul finlandez

© Flickr / Ren RebadomiaChildren
Children - Sputnik Moldova
Abonare
Un medic român din Finlanda, Camelia Smicală, face încercări disperate, de aproape doi ani, să-şi recupereze copiii care i-au fost luaţi, în primăvara anului 2015, de statul finlandez. Acum cazul a ajuns în Parlamentul României. Situaţia femeii a fost discutată în Comisia pentru Diaspora din Camera Deputaților

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Comisia pentru Diaspora din Camera Deputaţilor l-a chemat la discuţii pe ambasadorul Finlandei şi intenţionează să trimită o delegaţie în Finlanda pentru a analiza acolo cazul.

Drama Cameliei Smicală a început în primăvara anului 2015, când statul finlandez i-a luat abuziv copiii şi i-a trimis într-un centru de plasament. Aceasta s-a întâmplat după ce fostul soţ al româncei, de origine finlandeză, le-a spus autorităţilor că femeia vrea să plece cu cei mici în România. Mama copiilor spune că nu voia decât să se mute într-un alt oraş unde urma să aibă un nou loc de muncă.

ÎPS Vladimir s-a rugat pentru familia căreia autoritățile din UE le-au luat copii cu forța - Sputnik Moldova
Alarmant: autoritățile din UE au luat cu forța copiii unei familii din Moldova

„Mi s-a luat custodia. I s-a dat custodie totală fostului meu soț, fără proces, fără să fiu ascultată, fără să fiu măcar anunțată. Fostul meu soț nu a avut nicio relație cu copiii în timpul căsătoriei, nu a avut niciodată grijă de ei!", susţine Camelia Smicală.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada României la Helsinki a făcut cerere de repatriere pentru cei doi copii, pentru a fi crescuţi în ţară de bunicii materni din Piatra Neamţ. Însă autorităţile finlandeze nu au acceptat cererea. Comisia pentru românii de pretutindeni a discutat cazul şi deputaţi din această comisie urmează să meargă în Finlanda pentru a vedea la faţa locului cum s-ar putea rezolva situaţia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0