Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Seismicitate intensă la hotar cu Moldova - al cincilea cutremur în 24 de ore

© AFP 2024 / TED ALJIBEA strong earthquake with a magnitude of 6.0 struck late Saturday off San Antonio in the province of Zambales in the western Philippines, local seismologists said.
A strong earthquake with a magnitude of 6.0 struck late Saturday off San Antonio in the province of Zambales in the western Philippines, local seismologists said. - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimele 24 de ore în județul Buzău din România au fost înregistrate cinci cutremure, două dintre seisme fiind de suprafață

CHIȘINĂU, 27 feb — Sputnik. Un cutremur de 2,8 grade pe Richter a fost fixat azi în județul Buzău, România, la adâncimea de 22 km, la ora 10:31:32.

Este al cincilea cutremur după cele patru din după-amiaza și seara zilei de ieri, înregistrate în același județ, cel mai puternic fiind duminică, ora 23:34:59, cu magnitudinea de 3,4 grade.

© infp.roCutremure în România
Cutremure în România - Sputnik Moldova
Cutremure în România

Cel mai puternic seism din săptămâna precedentă a avut loc pe 22 februarie și a avut magnitudinea de 3,6 grade.

Acesta din urmă a fost al treilea cutremur mai puternic din luna februarie, după cele din 8 februarie, primul cu magnitudinea de 4,4 grade, la ora 11:52, şi al doilea cu magnitudine de 5 grade, la ora 17:08, ambele produse în regiunea Vrancea.

Pe 4 martie 2017 se împlinesc 40 de ani de la cutremurul din 1977. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă populaţia să ia parte la un exerciţiu de pregătire pentru cazul producerii unui cutremur puternic. Scopul este pregătirea populației pentru a a se comporta corect într-o astfel de situaţie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi invită toţi cetăţenii din judeţul Iaşi să participe, în data de 4 martie 2017, la un exerciţiu de pregătire pentru a învăţa cum să reacţioneze în cazul producerii unui cutremur puternic, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Va avea loc simularea unui cutremur. Astfel, toţi cetăţenii, indiferent că se află la serviciu, acasă, sau la şcoală, trebuie să se comporte ca în cazul producerii unui cutremur real timp de 1 minut.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0