Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Și astăzi salvatorii și pompierii au luptat cu puhoiul de apă la Comrat – VIDEO

Abonare
Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au luptat pe parcursul zilei de duminică cu apele care amenință orașul Comrat.

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au pompat astăzi apa din curțile oamenilor, au întărit digurile de protecție și au construit diguri din saci cu nisip ca orașul Comrat să nu fie spălat de ape.

În urma scurgerii apei din lacul din apropierea orașului Comrat în râul Ialpug, au fost inundate nouă curți, iar într-o gospodărie apa a intrat în casă.

La fața locului în regim sporit au activat angajații Serviciului Situații Excepționale. Pe parcursul nopții pentru prevenirea situațiilor de risc și lichidarea consecințelor au intervenit 25 de salvatori și pompieri cu 12 unități de tehnică. La moment nivelul apei este în scădere.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a anunțat printr-un comunicat de presă că continuă monitorizarea situației, iar în caz de necesitate pompierii și salvatorii vor interveni pentru prevenirea riscurilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0