Persoanele publice nu mai pot fi înjurate pe Twitter

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaСтраница сайта Twitter в окне браузера компьютера
Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера - Sputnik Moldova
Abonare
Conturile pe care sunt identificate injurii la adresa persoanelor publice sunt blocate de rețeaua de socializare Twitter

CHIȘINĂU, 25 feb — Sputnik. Administrația rețele Twitter a recurs la blocarea conturilor care conțin mesaje cu injurii la adresa oficialilor după cazul activistei Victoria Fierce. Aceasta a lansat un atac dur la adresa vicepreședintelui Mike Pence pe Twitter privind recenta retragere de către administrația Trump a protecției pentru persoanele transsexuale, scrie într-un material portalul theverge.com, care a fost preluat și de presa din România.

Logo de Facebook reflété dans l'œil d'un internaute - Sputnik Moldova
Mark Zuckerberg, luat în bășcălie de utilizatorii de pe Twitter

După ce a publicat respectivul mesaj, contul Victoria Fierce a fost blocat pentru 12 ore, iar rețeaua de socializare a informat-o că ea nu mai poate niciun mesaj și că, tot timp de 12 ore, contul ei poate doar să fie citit de către prietenii din lista de contacte.

Injuria la care a recurs activista constă în faptul că ea i-a zis vicepreședintelui american, Mike Pence pe Twitter, "să se ducă naibii". Victoria Fierce afirmă că nu este pentru prima dată când a recurs la un astfel de limbaj în raport cu un oficial, dar spune că nu s-a așteptat la reacția rețelei Twitter și, mai ales, să primească notificarea imediat după ce a postat mesajul.

Administrația rețelei de socializare Twitter a anunțat că menționează a luat aceste măsuri de filtrare a conturilor, începând de săptămâna trecută, cu scopul de a reduce numărul mare de conturi abuzive. În momentul în care Twitter stabilește că un cont este abuziv, în baza unor criterii interne pe care nu le-a dezvăluit internauților, trece imediat la ascunderea mesajelor tweet ale acelui cont pentru orice persoană care nu se află în lista de prieteni a celui care deține contul. De regulă, restricțiile sunt menținute doar 12 ore.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0