Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Strigător la cer: și-a bătut copilul de 8 luni cu capul de marginea patului

CC0 / Pixabay / rawpixel / bebeluș la spital
bebeluș la spital - Sputnik Moldova
Abonare
Un copil de opt luni a fost lovit cu bestialitate de propriul tată cu capul de marginea patului ca să înceteze să mai plângă

CHIȘINĂU, 25 feb — Sputnik. Un băiețel de doar opt luni a fost lovit cu bestialitate cu capul de marginea patului de către tatăl său, care s-a enervat pentru că micuțul plângea. Bebelușul a scăpat ca prin minune cu viață, iar acum se află sub supravegherea medicilor de la Institutul Mamei și Copilului din Capitală.

Младенец - Sputnik Moldova
Societate
Imprudență sau inconștiență? Bebeluș de 5 luni, mort după ce mama l-a scăpat jos

Crima a avut loc în satul Mirceşti, raionul Ungheni, în data de 16 februarie. Copilul nu a fost însă dus imediat la spital, ci tocmai peste patru zile. Inițial, acesta a fost internat la Spitalul Raional din Ungheni, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral.

Directorul adjunct al instituției medicale Ghenadie Şerbul a declarat pentru e-medicina.md: „Micuțul a stat la spitalul nostru câteva ore. A fost examinat de neurolog, după care am decis transportarea lui la Chișinău. Și asta deoarece starea de sănătate a copilului era de gravitate medie și erau necesare investigații suplimentare. Băiatul a fost adus în Capitală cu o ambulanță a Serviciului medical de urgență AVIASAN", a precizat Ghenadie Şerbul.

Медицинская сестра достает ребенка из аппарата для фототерапии - Sputnik Moldova
Societate
Procurorii o suspectează de crimă și pe mama bebelușului vândut unei nemțoaice

În prezent, băiețelul și mama lui sunt internați la Institutul Mamei și Copilului. În urma loviturilor, copilul s-a ales cu un hematom frontal. Potrivit ofițerului de presă al instituției, Stela Andrei, inițial micuțul a fost internat în Secția Reanimare, fapt ce a permis stabilizarea stării de sănătate. Ulterior a fost transferat în Secția Neurochirurgie și ar putea fi externat peste o săptămână, dacă nu vor apărea complicații.

E-medicina.md scrie că micuțul a avut nenorocul să se nască într-o familie săracă, cu părinți dependenți de alcool.

Gheorghe Filipovici, primarul comunei Boghenii Noi, din care face parte satul Mirceşti, a declarat jurnaliștilor că cei doi soți consumă des alcool, nu au un loc de muncă, nu au viză de reședință în sat și locuiesc la rude. Mama copilului are 21 de ani, iar tatăl — 22 de ani. „Beau întruna, sătenii au atenționat de mai multe ori autoritățile. Am fost împreună cu polițistul de sector și asistentul medical acolo unde locuiesc ei. Am constatat că nu le putem face nimic și nu-i putem ajuta cu nimic. Nici nu știu dacă au acte de identitate", a adăugat alesul local.

Iar ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției din Ungheni, Oxana Toderiță, a precizat că tatăl copilului a fost reținut inițial pentru 72 de ore, după care a fost plasat în arest. Potrivit autorităților, bărbatul riscă să-și petreacă următorii trei ani după gratii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0