Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Moscova a început ceremonia de rămas bun de la Vitali Ciurkin

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaПрощание с В.Чуркиным
Прощание с В.Чуркиным - Sputnik Moldova
Abonare
Ceremonia se desfășoară în sala mare de doliu a Spitalului Clinic Central al Direcției Afacerilor Președintelui Rusiei

CHIȘINĂU, 24 feb — Sputnik. La Moscova se desfășoară funeraliile diplomatului Vitali Ciurkin. La eveniment participă Iuri Ușakov, care este adjunctul președintelui Federației Ruse, miniștrii adjuncți de Externe, președintele Comitetului Internațional al Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, prim-vicepreședintele Comitetului Internațional al Consiliului Federației, Vladimir Djabarov, ministrul Sănătății al Federației Ruse, Veronica Skvorțova, dar și ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al diplomatului a fost adus la Moscova joi. Colegii din misiunea diplomatică și-au luat rămas bun de la Ciurkin miercuri, la New York.

Виталий Иванович Чуркин - Sputnik Moldova
Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a murit subit la New York

Vitali Ciurkin a decedat subit pe 20 februarie, cu o zi înainte de a împlini 65 de ani. Începând cu 8 aprilie 2006, diplomatul a ocupat postul de reprezentant permanent al Rusiei la ONU la New York, a fost reprezentantul Federației Ruse în Consiliul de Securitate al ONU. Diplomatul a plecat din viață aflându-se la locul de muncă. Lideri mondiali și-au exprimat condoleanțele în legătură cu moartea lui Ciurkin.

Diplomatul rus va fi înmormântat la cimitirul Troekurov.

Reprezentant permanent interimar al Federației Ruse la ONU a fost numit primul adjunct al reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Piotr Iliciov, care va conduce activitatea reprezentanței până la numirea noului reprezentant permanent rus la ONU.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0