Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În SUA, 73% dintre tinerii republicani văd în Rusia un "aliat" şi un „prieten"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaImagine d epe Piața Roșie din Moscova
Imagine d epe Piața Roșie din Moscova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Opinia publică din Statele Unite ale Americii este din ce în ce mai favorabilă Federaţiei Ruse şi preşedintelui Vladimir Putin, ultimele sondaje arătând că în doar doi ani preşedintele rus a urcat cu 20 de procente în încrederea cetăţenilor de peste Ocean.

BUCUREŞTI, 24 feb — Sputnik. Noile date Gallup şi NBC arată că Rusia şi Vladimir Putin se bucură de simpatie printre alegătorii Partidului Republican, informează NBC.

Din 2015 până în prezent, Putin a crescut în ochii electoratului republican cu 20 de procente. În 2015, electoratul republican era favorabil lui Putin în proporţie de doar 12%, însă în 2017 aproximativ 32% dintre republicani îl apreciază pe şeful statului rus. În schimb, Vladimir Putin cade pe zi ce trece în încrederea electoratului american de stânga, democraţii având opinii favorabile în procent de doar 10% în 2017 faţă de 15% în 2015.

În timp ce democraţii dezaprobă total Rusia, republicanii sunt din ce în ce mai favorabili acesteia. Astfel, 50 la sută dintre republicani văd în Rusia un aliat şi un prieten, în timp ce printre democraţi doar 23% sunt de această părere.

Procentul însă creşte galopant în rândul tinerilor. Dintre tinerii americani care votează cu Partidul Republican, cei cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, nu mai puţin de 73% consideră Rusia o ţară prietenă şi doar 25% cred că Rusia nu este un aliat de încredere.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0