Rusa, printre cele mai studiate limbi din Europa

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaИностранцы изучают русский язык
Иностранцы изучают русский язык - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul incontestabil în topul limbilor printre europeni este engleza: aceasta a fost studiată de 97,3% dintre locuitorii UE.

CHIȘINĂU, 24 feb — Sputnik. Printre cele cinci limbi studiate cel mai frecvent de către cetățenii Uniunii Europene este și limba rusă, care a depășit italiana, a comunicat joi Sputnik Belarus cu referire la Eurostat.

Topul a fost realizat de sociologii europeni în cadrul unui studiu complex al sferei de studiere și predare a limbilor străine. S-a constatat că circa 59% dintre europeni cunosc două sau mai multe limbi străine.

Printre lideri la capitolul cunoașterea limbilor străine sunt: Liechtenstein, Luxembourg, Islanda și Finlanda. În Lituania 80% dintre cetățeni cunosc două sau mai multe limbi, iar în Letonia — 78%. Cel mai mic indicator este atestat în Austria (9%) și Ungaria (6%).

Potrivit datelor Eurostat, cea mai studiată limbă este engleza: 97,3% dintre locuitorii UE au învățat această limbă. Pe locul doi se situează limba franceză (33,8% dintre europeni) iar pe locul trei germana (23,1% dintre cetățenii UE). Totodată, în top cinci au intrat spaniola (13,6%) și rusa (2,7%).

Studiul a relevat că cel mai mare număr de persoane care au studiat limba rusă se atestă în Țările Baltice și în Bulgaria.

O altă limbă destul de populară — italiana — a rămas în afara Top 5. Iar chineza, căreia mulți îi prezic un statut de limbă internațională, nu a intrat în lista celor mai studiate de către europeni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0