Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Psiholog despre ce este dragostea și cum se manifestă ea

© Sputnik / Rodion ProcaOtilia Stamatin
Otilia Stamatin - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 24 februarie, în Republica Moldova, dar și în România, oamenii sărbătoresc Dragobetele, zi în care cei îndrăgostiți își manifestă sentimentele în cele mai inspirate moduri.
Psiholog despre ce este dragostea și cum se manifestă ea

Dragobete este zeul tinereții, al veseliei şi al iubirii. Acest personaj mistic a fost preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor și patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende, se pare că acest flăcău extrem de chipeș și iubăreț, care seducea femeile ce îi ieșeau în cale, este fiul Baba Dochia.

Mai multe studii arată că dragostea are însemnătate primordială pentru sănătatea oamenilor, ori persoana care iubește este încărcată cu energie pozitiva și transmite această energie și altor persoane prin prisma acțiunilor sale. Fiind încărcați cu energie pozitivă noi suntem foarte productivi.

Despre ce este dragostea și cum se manifestă ea în diferite situații, de ce nu putem fi fericiți fără dragoste dar și ce este ura, aflați din interviul realizat de jurnalistul de la Sputnik Moldova Radu Hatmanu cu Otilia Stamatin, doctor conferențiar universitar în psihologie, membru al Academiei de Științe Sociale și Pedagogice din Moscova.

Autor: Radu Hatmanu 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0