Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul nu exclude că următorul lider al Rusiei ar putea deveni o femeie

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков
Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Abonare
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a menționat că înaintarea candidaturii la funcția de președinte al Federației Ruse nu se face pe criterii de gen.

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Reprezentanții partidului „Spravedlivaia Rossia" au declarat că ar putea înainta o femeie care să candideze din partea formațiunii pentru funcția de președinte al statului la viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia, care vor avea loc în martie 2018.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a comentat această declarație în fața jurnaliștilor, menționat că în această privință nu există nicio problemă și că o astfel de posibilitate este prevăzută în Constituția țării.

„În acest caz răspunsul este foarte simplu: Constituția FR stipulează clar cine poate candida la președinție", a spus acesta.

Pescov a adăugat că posibilitatea înaintării candidaturii la funcția de președinte al Federației Ruse nu depinde de sexul acestuia.

„Nu există nici o divizare în femei și bărbați", a specificat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0