Planeta este ținută în suspans: NASA va face astăzi un anunț major

© Photo : Roskosmos / Sergey VolkovФотография вида с МКС на Землю, сделанная российским космонавтом Сергеем Волковым
Фотография вида с МКС на Землю, сделанная российским космонавтом Сергеем Волковым - Sputnik Moldova
Abonare
Se presupune că agenția spațială americană va face un anunț răsunător care ține de o descoperire importantă făcută în ultima perioadă.

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Presa internațională subliniază că NASA nu organizează astfel de acțiuni decât atunci când are de făcut un anunț extrem de important.

Agenția spațială americană va ține conferința de presă miercuri seara, la ora 20.00, ora Moldovei. Nu se cunosc prea multe amănunte, NASA precizând doar că va "prezenta noile descoperiri cu privire la planetele ce orbitează alte stele decât Soarele nostru, acestea fiind cunoscute ca exoplanete".

Evenimentul va fi transmis live pe site-ul agenției.

Potrivit unor speculații apărute în presă, ar putea fi vorba de o descoperire ce ține de posibilitatea ca una sau unele dintre aceste exoplanete să prezinte condiţii favorabile apariţiei unor forme de viaţă, scrie rfi.ro.

Sursa precizează că NASA a studiat mii de exoplanete în ultimii ani, în căutarea uneia care ar putea să găzduiască viaţă, datorită faptului că se învârte în jurul unei stele asemănătoare Soarelui nostru şi că se află la o distanţă similară celei dintre Pământ şi Soare.

Însă aceste planete din afara sistemului nostru solar se află la zeci, sute şi chiar mii de ani lumină distanţă, iar navetele spaţiale din prezent nu permit călătorii pe distanţe atât de lungi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0