Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE al Rusiei: Trebuie întocmită o listă unică a teroriștilor

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit viceministrului de Externe al Rusiei Oleg Sâromolotov, comunitatea internațională trebuie să întocmească o listă unică a teroriștilor internaționali și să creeze un sistem de monitorizare a deplasării acestora.

CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. Viceministrul de Externe al Rusiei Oleg Sâromolotov, care gestionează problemele de contracarare a terorismului, efectuează o vizită în Israel pentru o consultare cu colegii.

Взрыв. Архивное фото - Sputnik Moldova
Moldova, ca și Europa, expusă riscului terorismului

„În lupta cu terorismul internațional, pentru comunitatea internațională este foarte important ca să întreprindă trei lucruri. În primul rând, trebuie creată o bază de date internațională comună cu lista teroriștilor și a insurgenților internaționali. În al doilea rând, trebuie pus la punct… sistemul de monitorizare a deplasărilor acestora. În al treilea rând, trebuie simplificată extrădarea dintr-o țară în alta a teroriștilor internaționali, deoarece procedurile de extrădare durează destul de mult timp", a spus Sâromolotov, citat de RIA Novosti.

Vorbind de colaborarea Rusiei cu Israelul în combaterea terorismului, viceministrul a menționat importanța schimbului de informații și interacțiunea în cadrul forumurilor internaționale, precum ONU.

„Și Federația Rusă, și Israelul dispun de experiență în combaterea terorismului. Această experiență se bazează pe o activitate încordată, pe potențialul uman, pe evenimentele care s-au produs anterior și care continuă să se producă", a specificat Sâromolotov.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0