Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Surprize poștale: cărămizi în loc de computere și smartphoane

Abonare
Infractorii le expediau cumpărătorilor cărămizi și pahare în locul computerelor, smartphone-urilor și tehnicii de birou comandate prin internet.

CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. „Poșta Rusiei" în comun cu organele de drept au deconspirat și au sistat activitatea unei grupări de escroci care le expediau cumpărătorilor cărămizi în loc de computere și smartphone-uri.

casă de schimb valutar lei - Sputnik Moldova
Șapte sfaturi de la foști hoți despre cum să-ți ferești casa de jaf

Potrivit serviciului de presă al „Poștei Rusiei", infractorii deschideau site-uri de magazine online. De regulă, aceste sire-uri existau cel mult o lună. Prin intermediul acestora, vânzătorii le livrau cumpărătorilor cărămizi, sticle cu apă sau pahare în loc de marfa comandată.

Astfel, escrocii au acumulat comenzi în valoare de zeci de milioane de ruble.

Potrivit datelor serviciului de presă al operatorului poștal federal, prejudiciul cauzat de acțiunile infractorilor a constituit de la începutul acestui an peste 6 milioane de ruble.

În urma investigațiilor s-a constatat că infractorii expediau comenzile gata ambalate, fără descrierea conținutului acestora, de la oficiile poștale din capitală. Unul dintre suspecți a fost reținut în incinta oficiului poștal îndată după încasarea banilor transferați pentru unul dintre colete.

În acest caz au fost arestate în total cinci persoane, pe numele lor fiind intentat dosar penal pentru escrocherie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0