Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Kremlinului la blocarea de către Kiev a declarației ONU despre Ciurkin

© AFP 2024 / KENA BETANCURВиталий Чуркин
Виталий Чуркин - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat în fața presei că gestul Ucrainei, care a blocat adoptarea unei declarații în legătură cu decesul lui Vitali Ciurkin, este insignifiant pe fundalul acestei mari pierderi pentru diplomația rusă.

CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. Peskov a subliniat că vestea despre moartea subită a lui Vitali Ciurkin este una tragică, iar Vladimir Putin a exprimat condoleanțe familiei ilustrului diplomat, precum și întregului colectiv al ministrului rus de Externe.

„Pe fundalul acestei pierderi, comportamentul colegilor noștri ucraineni… Dumnezeu să-i judece… probabil nu e nimic de spus. Și asta nici nu este atât de important pe fundalul pierderii pe care a suportat-o diplomația rusă", a spus Peskov.

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a decedat luni la New-York. El ar fi împlinit astăzi vârsta de 65 de ani.

Ucraina, care prezidează Consiliul de Securitate al ONU, a decis să nu facă nicio declarație în legătură cu moartea lui Vitali Ciurkin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0