Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu vrea parlamentarism și se opune oferirii de noi competențe președintelui

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a declarat că țării noastre îi este mai potrivit modelul parlamentar

CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. În opinia spicherului Andrian Candu, Republica Moldova trebuie să se dezvolte în baza modelului republicii parlamentare, pentru că experiența noastră semiprezidențială a fost una proastă.

„Republica Moldova a avut o experiență nu bună ca republică semiprezidențială. De asemenea, Republica Moldova are o experiență nu tocmai bună de luptă pentru competențe", a spus Candu marți după întrevederea cu președintele Igor Dodon.

Pe de altă parte, Dodon pledează pentru desfășurarea unui referendum național pe marginea chestiunii atribuțiilor șefului statului în sensul sporirii acestora.

El s-a pronunțat și împotriva alegerilor parlamentare anticipate, care, în opinia sa, pot pune în pericol atractivitatea țării noastre în fața investitorilor străini.

„Republica Moldova are nevoie de consolidare economică. Orice discuție despre anticipate poate pune în pericol atractivitatea pentru investiții", a spus Candu, comentând astfel poziția șefului statului, care pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0