Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Aliev și-a numit soția în funcția de prim vicepreședinte al Azerbaidjanului

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaPreședintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliev cu soția sa Mehriban Alieva
Președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliev cu soția sa Mehriban Alieva - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, va conduce țara împreună cu soția sa, care ar putea în orice moment să preia conducerea țării.

CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. Mehriban Alieva, soția actualului președinte al Azerbaidjanului, a fost numită marți, prin decret prezidențial, în funcția de vicepreședinte al acestei republici, informează serviciul de presă al președinției azere.

Президент Азербайджана Ильхам Алиев - Sputnik Moldova
Aliev despre piața petrolieră: criza prețurilor ne-a întremat

RIA Novosti notează că potrivit constituției acestei țări, primul vicepreședinte preia toate împuternicirile șefului statului în cazul în care acesta nu este în stare să-și exercite atribuțiile.

Pe 26 septembrie 2016 cetățenii Azerbaidjanului au votat în cadrul unui referendum pentru extinderea termenului mandatului președintelui de la 5 la 7 ani. De asemenea, prin acest referendum a fost introdusă funcția de vicepreședinte și a fost redusă vârsta minimă pentru candidații la funcția de președinte și de deputat.

La referendum au participat peste 25 la sută din numărul total al alegătorilor, iar modificările propuse de autorități au fost susținute de 88,5 la sută dintre participanții la scrutin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0