Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prognoza meteorologilor: ne așteaptă o primăvară capricioasă

© Sputnik / Мирослав РотарьВесна
Весна - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii români au emis o prognoză pentru următoarele trei luni, care anunță o primăvară cu vreme destul de capricioasă

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Potrivit prognozei, luna martie va aduce o vreme capricioasă în România, țară vecină cu Republica Moldova. Meteorologii anunţă că precipitaţiile vor fi mai multe decât în mod normal. În plus, trebuie să ne aşteptăm la treceri bruşte de la ninsori, la vreme frumoasă şi de la nopţi cu temperaturi de îngheţ, la zile cu peste 15 grade Celsius în special în sud şi în vest.

Arlie - Sputnik Moldova
Semn că într-adevăr vine primăvara

La mijlocul primăverii, în luna aprilie, încălzirea vremii va fi apreciabilă, iar spre finalul lunii, temperaturile maxime vor trece de 20 de grade Celsius, cel puţin în Lunca Dunării. În plus, se va observa şi o intensificare a ploilor, care, în zilele calde vor fi însoţite şi de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi mai importante în special în regiunile nordice şi centrale.

Luna Mai va aduce multe zile cu temperaturi de vară, mai exact cu maxime peste 25 de grade Celsius, în special în sudul extrem. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0