Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce familiile care trăiesc în concubinaj nu sunt durabile

© Sputnik / Rodion ProcaOtilia Stamatin
Otilia Stamatin - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova tot mai multe cupluri preferă să trăiască în concubinaj și nu să-și legalizeze relația. Asta deoarece atunci când doi tineri au o relație neoficială, între parteneri nu există drepturi și obligațiuni ca între soți, iar asta îi face să creadă că au, sau chiar să aibă, mai multă libertate.
De ce familiile care trăiesc în concubinaj nu sunt durabile

Potrivit psihologului Otilia Stamatin, cuplurile care conviețuiesc sunt mai puțin longevive decât familiile clasice. Ea spune că din acest motiv copiii născuți într-o relație neoficializată ajung deseori orfani.

"Familiile create în concubinaj nu sunt durabile, durata medie a unei astfel de familii este de cinci ani, iar copiii născuți din aceste relații au cele mai mari șanse să ajungă orfani", a declarat psihologul Otilia Stamatin, în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova.

Totodată, psihologul a constatat în urma unui studiu realizat anterior că femeile care trăiesc în concubinaj sunt agresate mai des decât cele care au reușit să-și construiască o familie.

"Familiile create în concubinaj trăiesc mult mai rău decât familiile clasice, bunăoară femeile din relațiile de concubinaj sunt agresate fizic mai des decât cele din familiile clasice. Acest lucru l-am constat într-o cercetare realizată acum câțiva ani'', a mai spus Otilia Stamatin.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0