Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zinaida Greceanîi a explicat cum e cu datoria Transnistriei față de Gazprom

© Sputnik / Vladimir PolusatovЗинаида Гречаная
Зинаида Гречаная - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat joi că datoria pe care a acumulat-o regiunea transnistreană pentru gazul rusesc consumat pe parcursul mai multor ani nu va fi pusă pe seama cetățenilor moldoveni.

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Greceanîi a menționat că această datorie este a Republicii Moldova, din componența căreia face parte și regiunea transnistreană, dar ea nu trebuie să afecteze cetățenii care locuiesc în dreapta Nistrului.

Liderul socialiștilor a precizat că problema acestei datorii urmează să fie discutată și reglementată, însă dacă suntem un stat unitar atunci nu putem spune că datoria pentru gazele consumate în raioanele de est ale țării nu este a Republicii Moldova. Asta însă nu presupune că datoria respectivă trebuie să fie pusă pe umerii celor care locuiesc în dreapta Nistrului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0