Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opinie: UE va dispărea în următorii cinci ani

© RIA NovostiВвести санкции против руководства Белоруссии требует Европарламент
Ввести санкции против руководства Белоруссии требует Европарламент - Sputnik Moldova
Abonare
În următorii cinci ani în Olanda va fi organizat un referendum care va duce la lichidarea Uniunii Europene

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Liderul partidului olandez "Forum pentru Democrație" Thierry Baudet, care a fost inițiatorul referendumului cu privire la acordul de asociere a Ucrainei la UE, a declarat într-un interviu oferit publicației The Times că în următorii cinci ani în țara lui va avea loc un referendum prin care ar urma să fie desființată Uniunea Europeană. Acesta a specificat că în urma acestui plebiscit Olanda va părăsi Uniunea Europeană, care va dispărea în cele din urmă.

Banconote euro - Sputnik Moldova
Opinie: Luna aprilie va marca sfârşitul Euro

În ajunul alegerilor parlamentare din Olanda, The Times a realizat un interviu cu liderul partidului Forumul pentru Democrație, Thierry Baudet. Publicația reamintește că anume această persoană a devenit cunoscută după ce anul trecut a reușit să inițieze un referendum cu privire la ratificarea de către Olanda a acordului de asociere între Ucraina și UE.

Potrivit lui Baudet, nu contează care va fi rezultatul final al scrutinul din Olanda pentru că în următorii cinci ani va avea loc un nou plebiscit.

"În următorii cinci ani vor vedea în Olanda un mare referendum în legătură cu euro sau frontierele. Acesta va distruge UE", a subliniat politicianul.

Ca urmare a mișcării noastre, Olanda va părăsi Uniunea Europeană. Va fi o lovitură fatală prin care se va sfârși jocul, a mai spus acesta.

În articol se menționează că viziunea lui Baudet în această problem este împărtășită și de experții din Parlamentul European, care la sfârșitul acestei săptămâni au ajuns la concluzia că referendumurile legate de diverse probleme ale UE vor fi organizate tot mai des, "devenind niște inițiative tot mai riscante".

Baudet a avertizat în interviu că Bruxellesul se va confrunta cu referendumuri care vor exprima voința popoarelor și în alte state UE.

"De asemenea, Uniunea Europeană va fi nevoită să se ciocnească cu mecanismul inițierii referendumurilor de jos, introdus în Olanda. Astfel de mecanisme ale democrației directe s-ar putea extinde peste tot", a subliniat Baudet.

Thierry Baudet, care a fost mult timp ignorant de presa olandeză și establishmentul local, a reușit să obțină o victorie la referendumul legat de acordul de asociere dintre UE și Ucraina, provocând un șoc la Bruxelles, scrie The Times.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0