Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mașinile cu numere transnistrene, vămuite cu o reducere de 70%

© Sputnik / Мирослав Ротарьремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini
ремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini - Sputnik Moldova
Abonare
Executivul a aprobat amendamentele care vor permite vămuirea autoturismelor din stânga Nistrului cu o reducere de 70 la sută.

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Guvern, mijloacele de transport cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene vor putea fi vămuite cu o reducere de 70% din cota accizei, fără prezentarea în original a actelor în baza cărora au fost introduse în Republica Moldova.

"Conform noilor amendamente, pentru plasarea în regim vamal de import a autoturismelor respective va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender", anunță Serviciul Vamal într-un comunicat.

Zăpadă - Sputnik Moldova
Societate
Avertizare: șoferii ar putea fi amendați dacă nu vor face asta

Prin urmare, persoanele care au deţinut până la 1 noiembrie 2016 în posesie sau în folosinţă mijloace de transport auto clasificate la poziţia tarifară 8703, indiferent de termenul de exploatare, cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender au dreptul de a le plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016.

Prevederea se conține în Legea nr. 280 din 16.12.2016, fiind valabilă doar pentru perioada 01 ianuarie — 01 aprilie 2017.

Ulterior, Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru" va efectua înmatricularea acestor mijloace de transport în baza setului de documente menționate și a adeverinței vamale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0