Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mașina vameșilor, aruncată de contrabandiști pe acostament - video

Abonare
Presupușii infractori au tamponat lateral mașina de serviciu a inspectorilor vamali, proiectând-o în afara carosabilului

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Infracțiunea a fost comisă ieri seara. Potrivit instituției, un echipaj mobil al Serviciului Vamal a fost accidentat de doi bărbați care ar face parte dintr-un grup infracțional specializat în contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse în țară prin regiunea transnistreană.

Suspecții au încercat astfel să împiedice oprirea și verificarea unuia dintre autoturismele implicate în activitatea de contrabandă.

Lot de țigarete reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă metodă de contrabandă. Vameșii au rămas cu gura căscată

Autoturismul de model Dacia Logan implicat în transportarea loturilor de contrabandă a fost observat de inspectorii Echipelor Mobile pe drumul de ocolire din proximitatea postului vamal intern de control "Hârbovăț". Angajații vamali au încercat să stopeze autovehiculul prin includerea semnalelor speciale de avertizare luminoase și sonore, însă acestea au fost ignorate de conducătorul auto. Mai mult decât atât, șoferul a accelerat și și-a continuat deplasarea în direcția municipiului Chișinău.

În consecință, s-a procedat la urmărirea mijlocului de transport care se deplasa cu viteză excesivă, fiind concomitent informat și Serviciul specializat 902.

"În cadrul intervenției de stopare, suspectul a tamponat lateral mașina de serviciu a inspectorilor vamali, continuându-și deplasarea", menționează instituția într-un comunicat.

Ulterior, la intrarea în localitatea Sângera a mai apărut un autovehicul de același model care bloca intenționat manevrele de depășire întreprinse de ofițerii Vămii, iar în momentul în care angajații vamali au reușit depășirea celui de-al doilea autovehicul, șoferul acestuia i-a acroșat prin efectuarea unui viraj brusc la stânga, proiectând astfel mașina de serviciu a vameșilor pe acostament.

După tamponare, șoferul unității de transport a încercat să-și continue deplasarea, dar a fost somat de către inspectorii vamali să staționeze până la sosirea echipajelor Inspectoratului Național de Patrulare.

Instituția menționează că prin aceste acțiuni infractorii au pus în pericol nu doar viața colaboratorilor vamali, dar și pe cea a celorlalți participanți la traficul rutier, cauzând totodată prejudicii materiale instituției.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0