Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 30 de mașini americane HUMMWV au ajuns la baza militară din Băcioi

© Sputnik / Михаил Палинчак / Accesați arhiva multimediaАмериканский бронированный автомобиль HMMWV
Американский бронированный автомобиль HMMWV - Sputnik Moldova
Abonare
Vehiculele HUMMWV fac parte din lotul de tehnică militară donat Armatei Naţionale în cadrul unui program de asistenţă din partea SUA şi cuprinde 41 de unităţi de tehnică

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Guvernul SUA a donat, miercuri, Armatei Naționale a Republicii Moldova 34 de mașini militare HUMMWV. 

Vehiculele HUMMWV fac parte din lotul  de tehnică militară donat Armatei Naţionale în cadrul unui program de asistenţă din partea SUA şi cuprinde 41 de unităţi de tehnică. 

”Vehiculele au fost donate în baza Acordului de Cooperare între Guvernul  Republicii Moldova şi Guvernul SUA”, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Comandamentului Armatei Naționale, Ala Diaconu.  

Potrivit lui Diaconu, astăzi în Moldova au fost aduse 34 de unități de tehnică tip HUMMWV, alte șapte urmează a fi recepţionate până la sfârșitul trimestrului curent.

Primul lot de donaţie oferit de SUA Armatei Naţionale, în anul 2014, a constituit 39 de maşini de tip HUMMWV şi 10 remorci pentru unităţile de tehnică auto.

”Mașinile au fost transportate pe teritoriul bazei militare din Băcioi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Armatei Naționale.

Potrivit Ministerului Apărării, aceste vehicule sunt folosite de Armata Naţională la diferite exerciţii naţionale şi internaţionale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0