Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost numit cel de-al cincilea director la ANRE

© Sputnik / Rodion ProcaTudor Copaci
Tudor Copaci - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a selectat în urma unui concurs candidatura celui de-al cincilea director al ANRE, care trebuie să fie agreată și de Președintele Parlamentului

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Cel de-al cincilea director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost numit, miercuri, de Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe. Este vorba despre Tudor Copaci, care deține în prezent funcția de director general al Agenției Proprietății Publice.

Copaci a fost numit în funcția de director al ANRE în urma unui concurs organizat de comisie, la care au participat douăsprezece persoane. Zece dintre acestea au fost admise la etapa interviului, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de marți.

Tudor Copaci a obținut cel mai mare număr de puncte – 821 – din partea comisiei. Candidatura lui Copaci urmează să fie agreată și de Președintele Parlamentului.

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Foști viceminiștri, funcționari, experți aspiră la fotoliul de director al ANRE

La concurs au mai participat Ion Matei, Mihail Cernei, Alexandru Lupan, Iurie Ursu, Vasile Daud, Ruslan Surugiu, Sergiu Ungureanu, Adrian Cazacu, Anatolie Cainareanu, Victor Parlicov și Dorin Dușciac.

Tudor Copaci s-a născut la 14 iunie 1971 și este specialist în finanțe și bani. Este absolvent al Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Fizică și a Academiei de Studii Economice – Facultatea de finanțe.

Pe parcursul activității profesionale a ocupat diferite funcții atât în structurile de stat, cât și în sectorul privat – secretar general al Guvernului (2016), viceministru al economiei şi comerțului (2008 — 2009), viceministru al economicei (2013 – 2015);  director general al Agenției Agroindustriale “Moldova-Vin” (2009), director general al Agenției Proprietății Publice (2009-2013), director financiar „Doina Vin” S.R.L. (2004 — 2005), director executiv Unitatea de Implementare a Grantului acordat de Guvernul Japoniei (2005 – 2009), analist financiar Raiffeisen Investment AG (2002 – 2004).

Potrivit legislației naționale, ANRE este condus de un Consiliu de administraţie, organ colegial alcătuit din 5 directori. Parlamentul desemnează pe unul dintre cei 5 directori ai Consiliului de administraţie al Agenţiei în funcţia de director general al Consiliului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0