Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Igor Dodon îl comemorează pe Grigore Vieru

© Photo : Președinția Republicii MoldovaBustul lui Grigore Vieru
Bustul lui Grigore Vieru - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon și purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban, au cinstit memoria poetului Grigore Vieru, care astăzi ar fi împlinit 82 de ani.

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că societatea are nevoie de creația poetului Grigore Vieru, ”pentru că aceasta este mereu actuală și exprimă rațiunea de a fi a poporului nostru”.

”Numele lui este sinonim cu numele Mamei, cu cel al Patriei, al Dorului. A fost mai mult decât un poet. Or, va trăi prin poezia-i ce seamănă frumosul în inimile copiilor și ne îndeamnă să fim puternici prin credință, simplitate și omenie. Societatea are nevoie de creația sa, mereu actuală, întrucât exprimă rațiunea de a fi a poporului nostru și ghidează mișcările lui sufletești, îndreptându-le în albia Binelui”, scrie șeful statului într-un mesaj.

Totodată, consilierul municipal socialist și purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, a postat și el un mesaj prilejuit de împlinirea a 82 de ani de la nașterea lui Grigore Vieru.

”Azi ar fi împlinit 82 de ani. A știut poate cel mai bine să ne spună despre mamă, despre dragoste, despre frumos”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

 
Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererâta, în familia lui Pavel și Eudochia Vieru, născută Didic. El a murit la data de 18 ianuarie 2009, iar pe 20 ianuarie a fost înmormântat la Chișinău, în cimitirul central din strada Armenească.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0