Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul, capitală europeană fără WC în locuințe

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaВетхое жилье
Ветхое жилье - Sputnik Moldova
Abonare
Pare paradoxal, însă în multe locuințe din Chișinău nu există grupuri sanitare și nici frigidere, în schimb, poți găsi câte două sau chiar mai multe televizoare.

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. Statistica știe totul: de exemplu, că nu oricare familie din capitala Moldovei dispune de un frigider. În schimb, poți găsi într-o casă mai multe televizoare. Despre această realitate paradoxală ne vorbesc cifrele din raportul Biroului Național de Statistică al țării: la 100 de gospodării din municipiul Chișinău revin în total 99 de frigidere, pe când televizoarele au luat-o înainte: 112 unități.

Покупатели в торговом зале гипермаркета - Sputnik Moldova
Societate
De ce chișinăuienii s-au făcut vegani și nu vor să mai pună carne în gură

Potrivit statisticii, chișinăuienii folosesc tot mai rar aparatele de fotografiat, magnetofoanele și mașinile de spălat mecanice. Bicicletele sunt printre cele mai nepopulare în rândurile chișinăuienilor: doar patru la o sută de familii. Pe de altă parte, în capitală a sporit considerabil gradul de utilizare a calculatoarelor, a cuptoarelor cu microunde și a mașinilor de spălat automat.

Totodată, fiecare a patra familie din capitală dispune de automobil.

Pe de altă parte, conform datelor oficiale, doar 90% dintre casele din Chișinău sunt conectate la rețeaua de canalizare. Nu toate locuințele sunt dotate cu grup sanitar; 2% din casele municipiului nu au apă curentă, iar 9% nu sunt conectați la conducta de gaze naturale. Singurul lucru care nu lipsește în nici o casă din Chișinău este curentul electric.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0