Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medic "cu acte în regulă", dar fără diplomă de licență. Vezi cum poți face asta

© Sputnik / Miroslav RotariAna-Maria Vlasă și Alexandru Palega
Ana-Maria Vlasă și Alexandru Palega - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă credeați că poți fi medic doar după ce ai obținut diploma de licență, vă cam înșelați. Acești tineri ne demonstrează contrariul
Medic "cu acte în regulă", dar fără diplomă de licență. Vezi cum poți face asta

Un grup de studenți de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo" a decis să-i trateze pe cei suferinzi, înainte de a primi diploma de licență. Având deja ceva cunoștințe în domeniul medical, s-au pus pe treabă. Pentru început au grijă să le țină moralul ridicat copiilor bolnavi de cancer.

Ana Maria Vlasă este studentă și cea care i-a mobilizat pe colegi să sară în ajutorul copiilor care suferă de cancer. "Noi în colegiu am colectat fonduri și miercuri, 15 februarie, vom merge la Institutul Ocologic, în Secția Hematologie pentru copii, cu câteva cadouri. De asemenea vom desfășura activități distractive pentru copilașii internați acolo," a declarat Ana Maria Vlasă.

Colegul ei Alexandru Palega spune că "oricine poate face un bine, cel puțin cu o încurajare pentru cel bolnav. Noi trebuie să înțelegem că orice diagnostic nu este o sentință. Viața continuă, iar noi, viitorii medici, înțelegem cel mai bine că medicina avansează, avem metode noi de tratament, utilaje noi care ne permit să le dăm mai multe șanse celor nefericiți".

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0