Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vox populi: Valentine's day vs Dragobete. Ce aleg moldovenii

© Sputnik / Miroslav RotariRadio Sputnik Moldova
Radio Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sputnik Moldova a aflat cât de pregătiți sunt moldovenii pentru a-și încânta jumătatea pe 14 februarie
Vox populi: Valentine's day vs Dragobete. Ce aleg moldovenii

Sărbătoarea Sfântului Valentin este considerată ziua îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbătorește în data de 14 februarie. În Europa mulți oameni își fac timp pentru a petrece această zi într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

La noi sărbătoarea tradițională pentru cei îndrăgostiți este Dragobete care este marcată pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Drobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.

Dacă această sărbătoare tot a ajuns și în Republica Moldova, iar în multe cazuri tinerii îndrăgostiți o recunosc și o sărbătoresc, am hotărât să aflăm cât de pregătiți sunt moldovenii pentru a-și încânta jumătatea pe 14 februarie. Părerile celor intervievați au fost diferite. Unii spun că deja au cumpărat cadoul pentru persoana iubită, însă alții așteaptă să fie ei cei surprinși.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0