Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce oamenii vor revenirea la pedeapsa cu moartea în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariRadio Sputnik Moldova
Radio Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Află aici de ce în Moldova mai mulți oameni vor reintroducerea pedepsei cu moartea în legislație
Pedeapsa cu moartea în Republica Moldova

Pedeapsa cu moartea a fost practicată în aproape toate statele lumii și în prezent este aplicată în multe dintre ele, inclusiv în Statele Unite și Japonia. Pedeapsa capitală întotdeauna a fost o problemă de ordin emoțional care excită pasiunile publicului, mai ales atunci când crimele sunt săvârșite cu o deosebită cruzime.

În Moldova, legea care prevedea pedeapsa cu moartea a fost abolită în anul 2006. Oamnii au păririle împărțite față de această lege, care de zece ani nu a mai fost aplicată la noi în țară.

În ceastă chestiune am solicitat părerea psihologului Andrei Cociug, care ne-a spus că în unele cazuri poate ar trebui de aplicat pedeapsa cu moartea, în funcție de gravitatea crimei săvârșite.

Psihologul susține însă că aceasta nu este totuși o soluție.

"Să ucizi un om nu înseamnă că ai rezolvat problema. Nu e problema de ține de o singură persoană, ci de un sistem întreg", a mai spus psihologul.

Am discutat la acest subiect și cu reprezentnatul Bisericii. Părintele Nicolaie Ciobanu ne-a spus că este categoric împotriva pedepsei capitale și că fiecare dintre noi are mai dreptul la o șansă, cel puțin. Și Dumnezeu ne dă nouă tuturor mai multe șanse.

Ca să nu fim nevoiți să ajungem să decidem dacă sa-i luăm sau nu viața cuiva, mai bine să le vorbim copiilor noștri despre Dumnezeu. "Dacă vom citi Biblia în școli, nu va trebui s-o citim în închisori", a spus părintele.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0