Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Alertă! Zeci de mii de oameni sunt evacuaţi din cauza unei bombe

© Sputnik / Мирослав РотарьAlertă cu bombă
Alertă cu bombă - Sputnik Moldova
Abonare
O mie de poliţişti din orașul Salonic din Grecia, au fost mobilizaţi pentru operaţiunea de evacuare a peste 70 de mii de oameni, după ce a fost descoperită o bombă, care conţine 250 kilograme de explozibil

CHIȘINĂU, 11 feb — Sputnik. Descoperită în timpul unor lucrări lângă o stație de benzină, bomba conține aproape 250 de kg de exploziv, potrivit purtătorului de cuvânt local al Statului Major grec, colonelul Nikos Phanios, transmite Sputniknews.ro citând Agerpres.

Европейский ядерный реактор в Фламанвиле - Sputnik Moldova
Explozie la o centrală nucleară din nord-vestul Franței

Bomba datează din vremea celui de-al doilea Război Mondial. Operațiunea va culmina duminică, prin evacuarea totală a rezidenților din zona ce înconjoară, pe o rază de 1,9 km, locul unde a fost descoperită bomba, şi va dura până la 8 ore.

Autorităţile spun că niciodată nu a fost descoperită o bombă de asemenea putere, într-o zonă atât de dens populată. Operațiunea vizează 3 cartiere populare situate la circa 5 kilometri la vest de centrul orașului Salonic. Aproximativ 70.000 de oameni vor fi evacuaţi. Traficul rutier va fi intrerupt.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0