Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nicolae Afanas explică de ce Moldova nu e Ungaria

© Sputnik / Miroslav RotariНиколай Афанас
Николай Афанас - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în relații internaționale Nicolae Afans spune că, în loc ca politica internă, interesele naționale să determine politica externă a statului, în Republica Moldova este invers, interesele naționale sunt subordonate unor raționamente de politică externe care de multe ori le și periclitează.
Nicolae Afanas explică de ce Moldova nu e Ungaria

De ce Republica Moldova nu poate urma exemplul Ungariei, o țară care este membră a Uniunii Europene și membră NATO, dar care are o relație bună, chiar excelentă cu Federația Rusă? De ce țara lui Victor Orban poate să atingă această performanță, iar țara noastră, care nici nu este membră a UE și NATO, ci are semnat doar un Acord de Asociere, trebuie neapărat să se certe cu rușii? Acestea sunt întrebările pe care i le-am dat expertului în relații internaționale Nicolae Afanas.

Expertul a Răspuns simplu: Pentru clasa politică de la Chișinău, interesele de grup, de partid și personale sunt puse deasupra celor naționale. Pe când, clasa politică maghiară se preocupă, mai întâi, de interesele naționale, după care de cele de personale.

Autor: Sergiu Praporșcic

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0