Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Dezvăluiri triste. Cine sunt oamenii străzii

© Sputnik / Miroslav RotariRadu Hatmanu
Radu Hatmanu - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare om al străzii are o poveste. Aceștia nu au fost toată viața cerșetori. Mulți dintre ei au în spate studii superioare și cariere de succes, însă viața i-a lovit dur la un moment dat.
Dezvăluiri triste. Cine sunt oamenii străzii

Unii dintre oamenii străzii încearcă să lupte și chiar reușesc să se întoarcă la viața de odinioară, alții însă rămân să trăiască în stradă. Cine sunt oamenii străzii și ce istorii au persoanele care cerșesc o bucată de pâine sau un leu pe străzile din Capitală?— am încercat să aflăm în cadrul unui interviu realizat cu reprezentantul Centrului de Găzduire a Persoanelor Fără Adăpost Marcela Diță, care este responsabilă de servicii sociale prestate de această instituție.

Oamenii ajung în stradă din cele mai diverse motive, fie că este vorba de conflicte în familii, consumul drogurilor și alcoolului sau în urma excrocheriilor imobiliare. O subcategorie ar constitui-o oamenii cu tulburări mintale de diferit tip care nu reușesc să se integreze în familii și în societate, spune Marcela Diță.

„În categoria oamenilor străzii avem diferite persoane, începând de la cele fără studii și terminând cu cei care au absolvit și câteva facultăți cu meserii și afaceri'', spune Diță.

Viața este plină de evenimente și situații imprevizibile, iar la un moment dat poate ajunge oricine un om al străzii, mai afirmă Diță.

,,Există riscul ca fiecare dintre noi să aibă o tragedie, fie un incendiu care le-a mistuit casa, și-au pierdut afacerile sau au divorțat. Astfel, o persoană care s-a confruntat cu o astfel de situație, rămânând singură, nu mai știe cum să se descurce'', spune Marcela Diță.

Totodată, Diță spune că la Centrul de Găzduire a Persoanelor Fără Adăpost sunt foști profesori, învățători, muzicieni, contabili, polițiști, persoane din alte categorii profesionale, dar și cetățeni străini care nu au reușit să se adapteze

Autor: Radu Hatmanu 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0