Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moscova propune oficial o soluție la criza politică din România

© AFP 2024 / Joel SagetA picture taken in Moscow on May 6, 2016 shows a tower in the Kremlin complex
A picture taken in Moscow on May 6, 2016 shows a tower in the Kremlin complex - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova se arată îngrijorată de situația critică din România și cheamă la soluționarea pe cale democratică a conflictului dintre forțele politice românești.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Autoritățile române s-au dedat retoricii rusofobe și au uitat de problemele acute din propria țări, se spune într-un comunicat difuzat joi de Ministerul de Externe al Federației Ruse.

„La fel ca majoritatea statelor vecine cu România, Rusia urmărește cu atenție evoluția evenimentelor din capitală și din celelalte orașe ale țării. Anvergura și caracterul antagonist al manifestațiilor de protest, care continuă din 22 ianuarie 2017, trezește îngrijorare”, scrie în comunicat.

Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova
Protestele din România: Ce a „stârnit” furia poporului

Ministerul de Externe al Federației Ruse și-a exprimat convingerea că în condițiile escaladării tensiunilor revărsate în stradă, conducătorii români vor găsi calea cea mai potrivită pentru a evita scindarea de mai departe a societății și vor depăși actuala situația dificilă bazându-se pe constituție și legislația țării.

„Pornim de la ideea că nu există alternativă reglementării pașnice și democratice a divergențelor dintre forțele politice implicate în această confruntare", se mai spune în document.

Din punctul de vedere al diplomației ruse, se pare că liderii politici români s-au dedat în ultimii ani prea mult construcției imaginii false a unui inamic — Rusia, recurgând în permanență la retorică rusofobă, scăpând din atenție problemele acute ale propriei țări, asupra cărora urmează să se concentreze, dată fiind situația actuală.

Manifestațiile antiguvernamentale au fost provocate de intenția guvernului Grindeanu de a aproba ordonanța de urgență 13/2017 de modificare a legislației penale, precum și de proiectul de lege privind grațierea și amnistia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0