Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Trei militari turci morți în Siria, după un atac al aviației ruse împotriva ISIS

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaAtac aerian al armatei ruse
Atac aerian al armatei ruse - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că aviația rusă, în timpul unui atac asupra pozițiilor „Statului Islamic”, a lovit din greșeală o construcție în care se aflau militari turci.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Cartierul General al armatei Turciei a anunțat că trei militari turci au decedat iar alții 11 au fost răniți în urma unor bombardamente efectuate de aviația rusă, comunică RIA Novosti.

Самолет ВКС РФ во время боевого вылета в Сирии - Sputnik Moldova
Avioanele rusești au lichidat sute de teroriști ISIS. Ce pregăteau aceștia

Partea rusă a menționat că avioanele sale militare au atacat obiective ale grupării Statului Islamic, lovind întâmplător și o clădire în care se aflau militari turci implicați în operațiunea Scutul Eufratului.

Moscova și Ankara urmează să investigheze în comun cauzele tragicului incident.

Președintele Vladimir Putin a exprimat condoleanțele liderului turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

În ziua de joi, Statul Major turc a declarat că un atac aerian rus a ucis trei soldați turci în nordul Siriei și a rănit alţi 11.

Rusia și Turcia sunt de acord să extindă coordonarea militară în timpul operațiunii împotriva militanților ISIS și a altor grupuri extremiste din Siria.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0