Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu văzută goală pușcă de un laureat al Premiului Național

© Facebook / Maia SanduMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre scriitorii moldoveni care este și deținător al Premiului Național pentru Literatură a scris un articol, care seamănă mai mult a pamflet decât a text serios, în care Maia Sandu apare „goală pușcă".

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Autorul controversatului articol se numește Traian Vasilcău, care semnează și cu pseudonimul Traianus. El este cunoscut pentru ridiculizarea de o manieră acidă, adesea adusă la extremă, figurile unor politicieni.

Andrei Năstase și Maia Sandu în fața Parlamentului European - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu și Andrei Năstase sunt împreună...

Dacă anterior ținta preferată a lui Vasilcău era Vlad Filat, iată că de data aceasta Traianus și-a înfipt penița în figura liderului PAS, Maia Sandu. Satira lui „tratează" cu multă atenție partidul condus de Maia Sandu, economiile financiare ale ei, precum și jarul pe care îi pune figura fostei ministre a Educației pe cei de la PDM, PLM și PSRM.

Autorul a ținut să „descrie" o scenă din viața privată a liderului PAS:

„În zori, după o „Noapte Furtunoasă" petrecută cu întreg activul partidului ei, Maya a ațipit pentru câteva ore, după care s-a trezit din somn brusc grea. S-a pipăit la burtă, s-a uitat în jur și a văzut că dormise singură, ca de obicei. A sărit ca un soldat din pat, goală pușcă și în fața oglinzii imense din baie, cu fruntea ațintită drept în sus, ca în campania electorală din 2016…".

Urmează câteva frânturi dintr-un imaginar discurs politic al eroinei lui Traianus. Apoi apar nume cunoscute: Plahotniuc, Ghimpu, Dodon. Asupra rolului acestora în politica moldovenească meditează eroina pamfletului, când, „subit", apar alte două figuri, care încheie prin prezența lor întregul „scenariu". Este vorba despre Sturza și Năstase, „care au sosit cu câte-un buchețel de ghiocei s-o felicite pe Maya… zeița politicii lor, care aleargă doar într-un PAS…".

Este de menționat faptul că includerea lui Traian Vasilcău în lista candidaților de a fi decorați cu Premiul Național a fost contestată vehement de unii oameni marcanți ai literaturii. Emilian Galaicu Păun a avertizat că va renunța la acest premiu, dacă Vasilcău va fi unul dintre cei care va ajunge să-l dețină.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0