Se conturează AXA Trump-Erdogan în Siria

© Sputnik / Sergey Guneyev / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время совместной с президентом России Владимиром Путиным
Премьер-министр Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время совместной с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan au convenit să acționeze împreună în Siria

CHIŞINĂU, 8 feb — Sputnik. Lupta împotriva Statului Islamic, terorism și refugiați. Acestea au fost principalele teme abordate de președintele Donald Trump și omologul său turc, în prima discuție telefonică purtată de liderul de la Casa Albă cu Erdogan.

Премьер-министр Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon a anunțat că Erdogan a acceptat să viziteze Moldova

45 de minute a durat conversația telefonică dintre președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său american Donald Trump, care a avut loc marți seara, au indicat surse de la Ankara, care sunt citate de activenews.ro. Cei doi șefi de stat au convenit ca Turcia și SUA să acționeze împreună în orașele siriene Al-Bab și Raqqa controlate de gruparea Statul Islamic.

S-a discutat inclusiv despre crearea unei zone sigure în Siria, despre criza refugiaților și lupta împotriva terorismului. În plus, președintele Erdogan a cerut Statelor Unite să nu sprijine milițiile kurde siriane YPG.

Potrivit Reuters, directorul CIA Mike Pompeo urmează să meargă joi în vizită în Turcia pentru discuții privind YPG și lupta împotriva rețelei conduse de clericul Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, acuzat de autoritățile de la Ankara că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat din iulie din Turcia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0