Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Monica Macovei incită Uniunea Europeană să pedepsească Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Praporșcic
Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Abonare
Monica Macovei instituie delictul de opinie pentru o țară, aceasta fiind Republica Moldova. Ea îi cere Uniunii Europene să sancționeze Moldova pentru că președintele acesteia a optat pentru denunțarea Acordului de Asociere

Tupeista europarlamentară Monica Macovei se identifică, mai întâi, cu însăși Uniunea Europeană, spunând "noi, instituțiile europene", după care afirmă că acesta ar putea aplica sancțiuni politice și diplomatice țării noastre (ea nu le exclude nici pe cele financiare) pentru simplu fapt că Igor Dodon și-a permis să afirmă că dorește să denunțe Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Victoria lui Trump și marșurile homosexualilor la Chișinău

În data de 7 februarie, ziua în care președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se întâlnea la Bruxelles cu oficialii Uniunii Europene, Monica Macovei a găsit de cuviință să-i dea indicații președintelui moldovean ce fel de declarații să facă și ce fel de declarații să nu facă la Bruxelles și la Moscova.

Nărăvașa europarlamentară a făcut următoarea declarație pentru TVR Moldova.

„Este foarte bine că președintele pro-rus Dodon vine la Bruxelles să se întâlnească cu reprezentanții Uniunii Europene, dar să nu se aștepte că va fi primit cu covorul roșu, mai ales după ce a făcut aceste declarații la Moscova, în sensul că ar denunța Acordul de Asociere cu UE. Noi, instituțiile europene, vorbim cu toată lumea și noi vrem Moldova cât mai aproape de Uniunea Europeană și în UE, dar trebuie să vrea şi Moldova. Sunt sigură că marea parte a populației vrea, așa că Dodon ar trebui să țină seama de asta și nu de ce îi spune Putin", a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul a lăsat clar să se înțeleagă că ea optează pentru ca Uniunea Europeană să aplice față de Republica Moldova sancțiuni de natură politică, diplomatică și ea amenință chiar și cu sancțiuni financiare.

„Vor fi, probabil, sancțiuni de natură politică, diplomatică împotriva Republicii Moldova. Eu nu sunt pentru sancțiuni financiare decât atunci când și guvernul face mari porcării, tot financiare, cum a fost acea lege a amnistiei fiscale, sau faptul că investighează furtul miliardului şi pe toţi cei care au beneficiat ca să pună banii la loc. Sigur că sancțiuni politice vor fi și va avea de suferit, din păcate, populația", a comentat Monica Macovei.

Păi, nu e ticăloasă respectiva dacă cere sancționarea Republicii Moldova de către Uniunea Europeană fiind conștientă că va avea de suferit populația? Și ce își imaginează ea: că este Dumnezeu, de se crede în drept să pedepsească o țară, un popor, asta însemnând și bătrâni, și săraci, și bolnavi, și femei, și flămânzi, și schilozi doar pentru că această țară, acest popor nu împărtășește viziunile ei aberante politice și geopolitice, pentru că nu îmbrățișează ideologia găunoasă și amorală a liberalismului?

Conform sondajelor de opinie, în 2016, în Republica Moldova, doar 38 la sută mai doreau integrarea în Uniunea Europeană. Acum câțiva ani, mai exact în 2009, aceștia erau aproape 70 la sută. Încă vreo două declarații stupide ca cele ale Monicăi Macovei și cei care vor dori integrarea în Uniunea Europeană vor fi fix zero procente.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0