Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lovit de unde s-ar fi așteptat mai puțin: Leancă respins de popularii europeni

© Sputnik / Мирослав РотарьЮрий Лянкэ
Юрий Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
PPE a spulberat visul european al lui Leancă: cea mai mare și mai influentă familie politică europeană a respins cererea de aderare depusă de Partidul Popular European din Moldova (PPEM)

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Partidul condus de fostul premier nu a fost acceptat în rândul popularilor europeni. Informația a fost confirmată pentru tribuna.md de europarlamentarul român, purtător de cuvânt al PP, Siegfried Mureșan.

„Partidul Popular European (PPE) a primit cererea Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM) de aderare la sfârșitul anului 2015. În urma unei evaluări amănunțite realizate de Grupul de lucru al PPE III (care se ocupă intern de solicitările de aderare) și luând în considerare situația politică actuală, precum și evoluțiile politice recente din Republica Moldova, PPE a decis la începutul anului 2017 să nu ia în considerare mai departe solicitarea PPEM de aderare", a comunicat Mureșan.

Publicația menționează că relaţiile între PPE şi PPEM au început să se răcească în toamna anului trecut când Iurie Leancă, liderul PPEM, a ignorat îndemnul PPE de a se retrage din cursa electorală a alegerilor prezidenţiale în favoarea candidatului unic al dreptei pro-europene, Maia Sandu.

Obsesia lui Leancă şi disensiunile din PPEM>>>

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0