Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Autorul alertei cu bombă de la aeroportul Chișinău, un minor din Ocnița

Abonare
Poliția de Frontieră a anunțat că a fost identificată pensoana care s-ar face vinovată de alerta falsă cu bombă de la aeroportul din Chișinău.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Autorul alertei cu bombă de pe 7 februarie de la Aeroportul Internațional Chișinău, care s-a dovedit a fi falsă, este un minor din Ocnița de 12 ani.
Presupusul autor a fost identificat de polițiștii de frontieră care au conlucrat cu angajații Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice al Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției și cu procurorii.

Oamenii legii au efectuat percheziții azi la o oră matinală la domiciliul minorului și au acumulat probe ce ar demonstra implicarea lui în comiterea infracțiunii respective. Au fost ridicate părți din calculator și un telefon mobil. Acestea ar fi fost folosite, potrivit anchetei, la săvârșirea faptei ilegale.
Legea penală prevede pentru astfel de fapte amendă de la 200 până la 500 de unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Fluxul de știri
0