Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi scumpiri! Decizia ANRE îi bate la buzunar pe șoferii moldoveni

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaStație PECO
Stație PECO - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova (ANRE) a stabilit noi plafoane pentru tarifele la benzină și motorină

CHIȘINĂU, 18 oct — Sputnik. Șoferii din Moldova vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru carburanți. ANRE a stabilit un tarif nou pentru benzina Premium-95 de 18,15 lei, iar pentru motorină — 15,67 lei.

Prețul la combustibil a crescut continuu în ultima perioadă. Astfel, în luna iulie 2016, pentru benzina Premium-95 șoferii achitau 15.52 lei/litrul, iar pentru motorină — 13,54 lei/litrul.

ANRE îi atenționează pe operatorii de pe piața produselor petroliere că sunt responsabili de respectarea noilor proceduri de stabilire și aplicare a prețurilor de comercializarea cu amănuntul a carburanților, stabilită de legislația în vigoare. În acest scop, ANRE va verifica atent modul în care operatorii respectă procedura respectivă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0