Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șalaru a decis: își face partid

© Facebook / Anatol ȘalaruAnatol Șalaru și Traian Băsescu
Anatol Șalaru și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru al Apărării Anatol Șalaru a anunțat pe facebook că, în urma consultărilor cu partenerii lui din România și Uniunea Europeană, a decis să constituie o formațiune politică.

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Anatol Șalaru a scris pe internet că denumirea formațiunii pe care o va înființa va fi Partidul Unității Naționale.
Iată ce a scris Șalaru pe facebook.

Anatol Șalaru - Sputnik Moldova
Politică
Șalaru și Tăriceanu au decis azi cum să-l „termine" pe Ghimpu: iată detaliile

"După o analiză atentă, multe discuții purtate cu partenerii noștri din România și Uniunea Europeana, dar și stând la dialog cu foarte mulți dintre dumneavoastră, am înțeles că este necesară înființarea unui nou partid politic: Partidul Unității Naționale. De ce unitate națională? Pentru că e ceea ce ne lipsește nouă cel mai mult, românilor de peste Prut, din Basarabia. Avem drept obiectiv ca acest nou partid să fie expresia politică a tuturor celor care își doresc un stat integru, european, capabil să își apere cetățenii și mai ales capabil să le construiască cetățenilor un viitor. După 25 de ani de la desprinderea de imperiul sovietic, Republica Moldova are nevoie de un restart care să o scoată din zona gri a relațiilor internaționale, și să o ducă în rândul țărilor civilizate, pentru că acolo îi este locul. Nu va fi ușor, dar n-a fost ușor nici în 1989, atunci când am aprins flacăra eliberării naționale. Am reușit atunci, vom reuși și acum", a scris Șalaru.

Fostul ministru al Apărării a mai afirmat că "Republica Moldova are nevoie de un partid românesc, capabil să ofere o alternativă la actuala clasă politică, un partid care să fie acceptat ca partener de clasa politică de la București, și mai ales un partid care să nu dezamăgească și să nu-și încalce angajamentele asumate".

Șalaru a precizat că în perioada următoare va anunța care este grupul de inițiativă ca va înregistra acest partid.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0