Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele merge la Parlament să explice care e problema guvernanților penali

© SputnikParlament
Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Klaus Iohannis vine astăzi în fața Camerelor reunite ale Parlamentului României pentru a le vorbi parlamentarilor despre starea justiției, după scandalul creat de OUG 13.

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Astăzi președintele Klaus Iohannis va adresa un mesaj Parlamentului cu privire la modificările legislației penale inițiate de Executiv, potrivit Agerpres, care este citată de activenews.ro.

„Modificările legislației penale inițiate de Guvern, care au generat o puternică reacție civică, trebuie aduse în atenție și de la tribuna Legislativului", a scris Iohannis, luni, pe facebook.

Ședința plenului reunit al Parlamentului va avea loc la ora 12:00.

Ilie Cătrinoiu - Sputnik Moldova
A șaptea zi de proteste în România: relatare din Piața Victoriei

Șeful statului a transmis vineri președinților celor două Camere ale Legislativului o scrisoare în care arăta că dorește să se adreseze Parlamentului pe 7 februarie cu privire la modificările aduse legislației penale, precum și în legătură cu evenimentele generate de acestea.

„În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituția României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislației penale, precum și la evenimentele generate de acestea", se preciza în scrisoarea șefului statului, transmisă președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Deși mulți se așteaptă ca mesajul lui Iohannis să fie unul echilibrat, fără accente vitriolante, pentru a detensiona starea actuală din România, sunt speculații conform cărora șeful statului va pune și mai mult paie pe foc, atacând, ca de obicei, Guvernul și majoritatea PSD-ALDE.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0