Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu pariază pe propriul cocoș

© Sputnik / Miroslav RotariМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Bătrânul liberal Mihai Ghimpu îi prezice un viitor sumbru mai tânărului fost coleg de partid, Anatol Șalaru, care a declarat marți că își face propriul partid.

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Ex-ministrul Apărării și ex- liberalul Anatol Șalaru a anunțat pe facebook că, în urma consultărilor cu partenerii lui din România și Uniunea Europeană, a decis să constituie o formațiune politică ce se va numi Partidul Unității Naționale (PUN).

Șeful liberalilor, Mihai Ghimpu, a reacționat sarcastic la acest anunț, dând de înțeles că Șalaru ar suferi de megalomanie precum cocoșul ce credea că "soarele răsare pentru el", pentru a-l asculta cum cântă.

Ghimpu a povestit cum a fost chinuit o noapte întreagă de Șalaru>>>

Ghimpu este gata să pună pariu pe un cocoș că partidul lui Șalaru nu are sorți de izbândă.

"Era precum cocoşul; credea că Soarele răsare pentru a-l asculta pe el cum cântă." PUN pariu un cocoș că soarele pentru PUN nu va răsare”, a scris Ghimpu pe sacebook.

Relaţia dintre cei doi lideri liberali pare să se fi tensionat îndeosebi după eşecul lamentabil al lui Ghimpu la alegerile prezidenţiale. Însă ruptura dintre cei doi s-a produs mai demult, la mijloc fiind interese de ordin financiar. Astfel, Anatol Șalaru ar fi refuzat să favorizeze firma liberalului Iurie Dârda în cadrul unui tender pentru construcția apartamentelor pentru militari, deși șeful său de partid îi ceruse acest lucru.

Șalaru a acuzat că sub conducerea lui Mihai Ghimpu, Partidul Liberal s-a transformat într-un partid de tip bolșevic.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0