Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova, ger ca la Polul Nord

© Sputnik / Мирослав РотарьЛедяной тротуар, едва-едва припорошенный.
Ледяной тротуар, едва-едва припорошенный. - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii transnistreni prezintă prognoza pentru prima jumătate a săptămânii și avertizează că în următoarele zile vremea va fi cu capricii pe ambele maluri ale Nistrului.

TIRASPOL, 7 feb — Sputnik, Irina Leahova. În următoarele zile vremea se va schimba brusc atât în dreapta, cât și în stânga Nistrului. Specialiștii de la Centrul Hidrometeorologic din Transnistria au comunicat corespondentului Sputnik că se prevăd viscole, iar prognoza pe durata întregii săptămâni nu este dintre cele favorabile.

„Dat fiind că se vor intensifica influențele anticiclonului centrat deasupra Scandinaviei și a ciclonului mediteraneean centrat deasupra Italiei, pe 7 februarie în Moldova și Transnistria se prevăd precipitații sub formă de ploaie, iar pe 8 februarie vor cădea precipitații mixte, inclusiv sub formă de lapoviță", a menționat Vitali Kolvenko, directorul centrului Hidrometeorologic din Transnistria.

Meteo - Sputnik Moldova
„Minunile” meteorologice în Moldova

Curentul de aer rece va fi însoțit de rafale de vânt cu intensificări de până la 15 m/s, precum și înghețuri neînsemnate și viscole slabe.

Pe drumuri va fi ghețuș.

Joi și vineri, pe 9 și 10 februarie, temperatura aerului va coborî deja până la…- 10…-15 grade Celsius noaptea. Ziua se așteaptă…- 4… — 9 grade Celsius.

„Pătrunderea masei de aer rece ultrapolar va fi prilejuită și de un ciclon centrat deasupra muților Ural", a specificat meteorologul.

Potrivit datelor preliminare, vremea rece se va menține și în prima jumătate a săptămânii viitoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0