Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cutremurele în Zona Vrancea, tot mai dese

© Science Photo LibrarySeismograph
Seismograph - Sputnik Moldova
Abonare
În dimineața zilei de astăzi a avut loc un nou cutremur Zona Vrancea, asta după ce duminică seara a fost înregistrat un alt seism

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. În dimineața zile de astăzi, la ora 06:02, a avut loc un nou cutremur în Zona Seismica Vrancea, județul Buzău. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut o magnitudine de 3.3 pe Richter și s-a produs la o adâncime de 128,8 km.

Сейсмограф Вихерта - Sputnik Moldova
Vrancea s-a cutremurat din nou. Vezi magnitudinea seismului

Acesta a succedat un alt cutremur de pământ care a avut loc duminică seara, tot în zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter şi s-a produs la ora locală 20:42, la o adâncime de 126,1 kilometri. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la o distanţă de 151 de kilometri de Bucureşti, 37 de kilometri de Focşani şi 1 kilometru de Nereju.

De la începutul anului, cel mai puternic cutremur produs în Vrancea a avut intensitatea de 4,1 grade, fiind înregistrat pe 5 ianuarie. Cele mai puternice cutremure care au zguduit România anul trecut au fost, ambele, de 5,3 grade, unul în noaptea de 27 spre 28 decembrie, la ora 1.20, în Vrancea, la o adâncime de 98,9 kilometri, iar celălalt, pe 24 septembrie, la ora 2.11, tot în Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri.

Aceste cutremure au fost resimțite și în Republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0